Skip to main content

Szolgáltatások

Masszázs

INGYENES – talpreflex – ÁLLAPOTFELMÉRÉS!

Minden egész testmasszázs részét képezi 1 INGYENES – talpreflex – ÁLLAPOTFELMÉRÉS, (14.990,- Ft értékben), ha kéri. 


Az alábbi masszázsok közül választhat

- Svéd masszázs
- Reflexzóna masszázs
- Szegment masszázs (gyógymasszázs)
- Kötőszöveti masszázs háton
- 2 v. 3 órás kényeztető, relaxáló, teljes kikapcsolódást nyújtó egész testmasszázs aromaterápiával (a talp, a kéz és a hajas fejbőr is kezelve van – intim zóna nélkül)
- Talpreflexológia
- Frissítő hátmasszázs
- Regeneráló, frissítő kézmasszázs
- Arc-, fej- és dekoltázsmasszázs (fájdalomcsillapításra is kiváló)
- Speciális ülőszéken történő frissítő hátmasszázs (ún. menedzser masszázs – irodai dolgozók részére)
- Kryomasszázs arcon
- Csoki masszázs (kényeztető, finom masszázs)
- Mézes masszázs (myalgiás csomók kezelésére, kizárólag szőrtelen felületen)
- Csonthártya masszázs (a gyógymasszázs részét képezi, melyet a csontok vérellátásának fokozására alkalmaznak, de fájdalomcsillapításra is jó, főleg rehabilitáció esetén, orvosi javaslatra alkalmazandó)
- Cellulit masszázs (kötőszöveti masszázs combon, fenéken és hason)
- Tradicionális Thai masszázs (passzív jóga, ruhában)
- Kínai masszázs
- Ájurvédikus (indiai) masszázs (abhyanga, shiroabhyanga, padābhyanga)
- Vezetett passzív kimozgatások (kontrakturák oldására)


A MASSZÁZS TÖRTÉNETE

A masszázs egy ősi ösztönös tevékenység, a legrégebbi gyógymód, melynek gyökerei már I.e. 4000-ben Indiában is léteztek és a jógával együtt alkalmazták.

Feljegyzések vannak I. e. 3200-ban az Ókori Egyiptomból, ahol Hérodotosz Egyiptomot tartotta a legegészségesebb országnak, mert  a prevenciót (megelőzést) az orvosi kultúrájuk nagyra tartotta és ezt sok mozgással, masszázzsal érték el.

I.e. 2700-ban Kínában a híres Kong-Fu feljegyzések szólnak a masszázsról, az éveken át képzett masszőrökről, ám szigorúan őrizték titkát. A TAO (világbölcsesség istensége) papjai voltak ennek a tudásnak a birtokában és akik jogosultak a tanítására.

I.e. 460-370 körül a Görög-római kultúrában Hippokratész, aki maga is alkalmazta a masszázst, fontosnak tartotta, hogy minden orvos értsen a mechanoterápiához (amit csak a XVIII. századtól hívtak így). A gyógyulást a masszázs és a mozgás együttes alkalmazásában látta. Görög elnevezésének szó szerinti fordítása: gyúrás.

I.e. 199-130 körül a római kor élen járó orvosa Galenus kijelenti, hogy a természet maga gyógyít, az orvosnak pedig fel kell ismernie és segítenie a természet gyógyhatásait. Átvette Hippokratész tanait és „Tripsis” címû munkájában ismertette az új masszázsfogásokat, melyet gimnasztikával kombináltan fejlesztett tovább.

A IX. században az arabok Galenus elméletét vitték tovább, azaz a masszázst tovább ötvözték gimnasztikával.

Magyarországon Mátyus Pál nevét említhetjük meg, aki Hippokratészi eszméket vallott.


MI A SVÉD MASSZÁZS?

Nevét a XIX. sz. elején P. H. Ling (1776-1839) svéd vívómester és tornatanár származásáról kapta, aki összegyûjtötte a masszázsfogásokat és rendszerbe foglalta. Ennek a rendszernek a tanításával képzik a mai masszőröket is a klasszikus svéd masszázsra, amit Amsterdamban Metzger (1839-1901) vitt tovább.

A XIX. sz végén 1893-ban Hoffa Németországban P. H. Ling tanításait továbbfejlesztve megjelentette a „Masszázs kézikönyve” c. munkáját, melyben először írtak a masszázs helyi és távolhatásairól.

Leírja a ma is tanított 5 alapfogást:

    simítás – effleurage
    dörzsölés – frictio
    gyúrás – petrissage
    ütögetés – tapotment
    rezegtetés, vibráció – vibratio

melyek kombinációiból, meghatározott irányvonalakat, szabályokat követve hajtanak végre.

1890-ben William Murell londoni klinikus indította el a masszázs tanítását. A masszázs módszertana folyamatosan fejlődött.

Hatásmechanizmus:

A klasszikus svéd masszázs helyi hatású terápia, ami közvetlenül, lokálisan hat a kötőszövetre, az izomzatra.

A gerincvelői reflexíveken keresztül a receptorok ingerlésével befolyásolhatjuk az izmok állapotát, csökkenthetjük a fájdalmat, ami e masszázsfajta legfőbb célja.

Az egész szervezetre általános hatást gyakorol. Megemelkedik a test hőmérséklete, a vérnyomás, légzés optimális lesz, a test fizikai és pszichikai állapota javul, az izomerő fokozódik az általános vér- és nyirokkeringés gyorsulása miatt.

Kivitelezés:

E masszázsfajta is ruha nélkül, kevés vivőanyag használata mellett történik, masszázságyon. Az 5 alapfogást  (simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés, vibráció) kombinálva dolgozzuk meg a fizikai testet a diagnosztizált probléma megoldását szem előtt tartva.

Kinek javasolható?

    Reumatológiai, mozgásszervi betegségek krónikus szakaszában
    Ortopédiai elváltozások a tartó és mozgató szervrendszerben
    Krónikus székrekedés esetén
    Mamma műtét utáni rehabilitáció esetén
    Krónikus vénás betegségeknél
    Hosszan tartó ágynyugalom utáni regeneráció miatt
    Centrális és perifériás parézissel (bénulással) társuló neurológiai betegségek esetén
    Postoperatív (mûtétek utáni) állapotoknál

A kontraindikáicók megegyeznek a kötőszöveti masszázsnál leírtakkal.

Ára:

– 30 perc:  6.990,- forint

– 90 perc:  17.000,- forint

– 60 perc:  11.500,- forint

– 120 perc: 19.000,- forint


MI A REFLEXZÓNA MASSZÁZS

1898-ban HEAD felfedezte a bőrtakaró és a belső szervek közötti reflektorikus kapcsolatot és szegmentális összefüggéseket – ezeket Head zónáknak nevezzük.

1917-ben MACKENZIE bebizonyította a belső szervek és az izomzat közötti reflektorikus kapcsolatot, melyeket Mackenzie zónáknak hívunk.

Head és Mackenzie kutatásai az idegreflektorikus hatásokra épültek, melyek szerint a szegmentum (egy adott terület) dermatómájában (egy-egy gerincvelői ideggyök által beidegzett bőrterületében) és myotomájában (izomrészében) mutatkozó elváltozásokra (csomók, behúzódások, duzzanatok, spazmus-görcs stb.) speciális masszázsfogásokkal hatva a szervek működési zavara befolyásolható.

Ennek tudatában és a gerincvelői fájdalom zsilip elméletnek a tudatában elindíthatjuk a gyógyulási folyamatot az adott szervben. A gerincvelői fájdalom zsilip röviden annyit jelent, hogy a gerinccsigolyák melletti ideggyököket ingerelve hatást gyakorolhatunk a fájdalomérzetet továbbító (T) neuronra – idegsejtre, amely aktivitását egy gerincvelői gátló neuron útján fékezni képes, mégpedig úgy, hogy tartós fájdalom esetén a központi idegrendszerben, az agytörzsben a hipofízis elülső és középső lebenyében ópiumhoz hasonló kémiai anyagok, endorfinok  – fájdalomcsillapító anyagok szabadulnak fel, amelyek megszüntetik a kezelt terület fájdalmát, ami azért alakul ki, mert a bőr, az izom, a kötőszövet, az erek, a csont és a belső szervek azonos gerincvelői szegmentumból kapják a beidegzésüket, ebből következően funkcionális kölcsönhatásban vannak egymással, tehát az izomban, a csontban, a kötőszövetben jelentkező fájdalom utal a vele azonos beidegződés alatt álló szerv funkcióbeli elváltozásaira, amit kívülről ingerelve megszüntethetünk az oda-vissza ható ingerfolyamat miatt.

AZ EMBER SZEGMENTSPECIFIKUS. Ez azt jelenti, hogy a kisugárzó fájdalmak helyét tekintve megállapíthatjuk, hogy mely belső szervek működésében van zavar. A belső szervek betegsége mindig funkció köröket érint, mivel a szervek beidegzése nem egy, hanem több szegmentumból ered, ezért több terület válik érzékennyé, fájdalmassá.

Pl.: angina pectoris (szívtájéki szorító fájdalom):

    lapockába kisugárzó fájdalom,
    bal karba kisugárzó fájdalom,
    a vállkörüli izmok fokozott görcse érezhető
    mellkasi fájdalom

Pleuritis (mellhártyagyulladás):

    lokális ödéma a kötőszövetben
    a váll körüli izmok feszülése

Hasi szervek gyulladása:

    a hasfal izomzatának lokális kontrakciója (összehúzódása)

Epehólyag gyulladás

    a jobb bordaív mentén kisugárzó fájdalom
    a lapocka alatti izom görcsösen fáj
    a bordaközi izmok hypertónusa érezhető.

A szegment masszázs célja e tünetek megszüntetése.

Kontraindikációi azonosak a kötőszöveti masszázsnál felsoroltakéval.

Kivitelezés:

Széken v. oldalt fekve helyezkedik el a vendég félmeztelenül. A kezelő meghatározott mozdulatokkal és irányelvek figyelembe vételével dolgozik a háton kúraszerűen (általában 10 kezelés) 20-30 percen át, orvosi javaslatra.

Ára:

1 kúra: (10 alkalom) 95..000,- forint

1 alkalom: fél óra 9.990,- forint


MIT LEHET TUDNI A KÖTŐSZÖVETI MASSZÁZSRÓL?

A kötőszöveti masszázs technikája Elizabeth Dicke német gyógytornász nevéhez fűződik, aki saját tapasztalatai alapján jött rá, hogy kapcsolat van a vegetatív idegrendszer és a kötőszövet között.

A kötőszövet látható és tapintható állapota ad jelzést az ahhoz a kötőszöveti zónához tartozó szervnek v. szervrendszernek a működési zavaráról.

Ezeket az elváltozásokat – amik lehetnek hőmérsékletbeli, megváltozott tónusú, különböző behúzódásokkal, domborulatokkal tarkított – melyeket a kezelő érzékel (tapintással, látással) – remekül lehet ezzel a módszerrel kezelni; cél a szervek sima izomzatának görcsös állapotát befolyásolni a kötőszövet speciális fogásokkal (a két és háromütemű bőralatti technikával) történő ingerlésével.

Kivitelezés:

Félmeztelenül, széken v. oldalt fekve helyezkedik el a beteg és a diagnosztizált probléma megoldásáig  dolgozunk, ami akár 18 kezelésből  álló ciklus is lehet. Először 30-40 percig tart a kezelés, később 20-30 percet  vesz igénybe. Naponta kell végezni, különben nem hozza meg a kívánt vegetatív idegrendszeri hatásokat.

A kötőszöveti masszázs javasolható:

    Vegetatív eredetű ritmuszavaroknál (funkcionális szívpanaszok)
    A bél beidegzési zavarainál (spasticus obstipatio – görcsös székrekedés)
    Hólyagirritációnál, pyelitis (vesemedence-gyulladás) utáni állapot esetén
    Dysmenorrhea (menstruációs zavarok) esetén
    Kisebb fokú artériás, vénás keringési zavaroknál
    Lágyrész reumatizmus (teniszkönyök, golf könyök) esetén
    Gyulladásos reumatológiai kórképeknél (RA – reumatoid arthritis – az ízületek tokjára és az ízületek körüli szövetekre terjedő idült, hosszan tartó gyulladásnál)
    Krónikus obstruktív légúti betegségeknél
    Máj-epe funkcionális zavarainál
    Ulcus ventriculi (gyomorfekély) esetében
    Gastritis  (a gyomornyálkahártya gyulladása, gyomorhurut) esetében
    Trophicus (a táplálkozással kapcsolatos) zavarok esetében

A kötőszöveti masszázst nem lehet végezni:

    Akkut, gyulladásos betegség esetén
    Lázas állapotban
    Súlyos artériás keringési zavaroknál
    Hematomák (bevérzések) esetében
    Fraktúrák (törések) esetében
    Ízületi instabilitás, ízületi izzadmány esetében
    Dekompenzáció (szívbetegeknél kiegyenlítődési zavar) esetében
    Daganatos megbetegedések esetén
    Bőrbetegségek esetén
    Menstruáció, terhesség alatt
    Essentialis (ismeretlen eredetű) és renális (vese eredetű) hypertónia (magas vérnyomás) esetén
    Előrehaladott arteriosclerosis (érelmeszesedés) esetén

Ára: az első kezelés egy óra: 9.900,- forint

a továbbiakban:

– 30 perc: 6.990,- Forint

– 40 perc: 9.990,- Forint

– 60 perc: 11.500,- Forint


RELAXÁCIÓS TESTMASSZÁZS AROMATERÁPIÁVAL

Teljes kikapcsolódást nyújtó, relaxáló, gyertyafényes, aromaterápiás egész testmasszázs 2 vagy 3 órában (mely alatt a kéz, a talp és a hajas fejbőr is kezelve van – intim zóna nélkül!)

Hatásmechanizmus:

Ez a technika lélekre ható, oldja a pszichikai feszültséget, egyensúlyba hozza a szervek működését, gyorsítja az anyagcserét, javul a sejtregeneráció, mert egyenletesen áramoltatja  a testben az Univerzum szeretet-energiáját. Kifejezetten a kimerült, enervált emberek számára javasolt! Nagy erejű töltést ad a kezelt személynek. Nem alkalmazzuk “túlfűtött” egyéneken.

Kivitelezés:

A felületes és mély simítást változó arányban végezve, általában lágy mozdulatokkal kivitelezve, a meridián vonalakat követve gyakorolunk hatást a fizikai és a mentális testre. Amennyiben a test befogadó (a kezelt és a kezelő személy pillanatnyi lelki állapotától függ), akkor el lehet jutni magasabb dimenziókba is, amit úgy hívnak, hogy nirvana állapot. Ebben az állapotban megszűnik az ember egoja, egy mérhetetlen boldogságérzés árasztja el a testét és napokig tartó „lebegést” tapasztal.

A kivitelezés akkor tökéletes és célravezető, ha a kezelt személy át tudja magát adni, nem szorong közben, nem él a múltban v. a jövőben, hanem kizárólag a jelenben (legalább ebben a 2-3 órában nagyon fontos!). Ez nem egy elérhetetlen állapot, csupán tanulás kérdése. Hogy hogyan lehet ezt elérni? Elsőre nem biztos, hogy sikerül, de segítek Önnek! Tegyen egy próbát és meglátja milyen hatással lesz Önre!

A masszázs ruha nélkül történik masszázságyon (szégyenlősek fehérneműt hagyhatnak magukon), természetesen mindig csak a kezelt terület van szabadon, a test többi része le van fedve.

Ez a masszázsfajta a szó szoros értelmében SZERETETMASSZÁZS, DE NEM SZEXMASSZÁZS! Nagyon kérem, csak akkor hívjon, ha valóban töltődni szeretne és nem keveri össze a szexuális előjátékot egy testet-lelket, de inkább lelket érintő masszázzsal. Köszönöm! Ezt az energiát ÉREZNI kell, nem lehet leírni. Teljes szívemből ajánlom!

Különböző vivőanyagok közül lehet választani:

Általában valamilyen hatóanyagos masszázskrémmel, olajjal, esetleg hintőporral, melyet halkan szóló lágy dallamok kíséretében, kellemesen meleg környezetben hordunk fel a testre.

Amennyiben nem otthonról jön hozzám, lehetőség van zuhanyozásra is, amihez nem kell hozni semmit, minden biztosított.

Ára: 120 perc:19.000,- Forint,

180 perc: 29.990,- Forint

TALPREFLEXOLÓGIA

Története: Ez a gyógyító eljárás valószínűleg egyidős az akupunktúra, akupresszúra keletkezésével. Több mint 4000 évvel ezelőtt az ókorban egy egyiptomi orvos sír festményein ábrázolták először. Ebben az időben Egyiptom és Kína volt az orvoslás két legkiemelkedőbb központja. Lassan, tapasztalati úton terjedt. Nyugaton dr. William Fitzgerald amerikai orvos foglalta össze Zónaterápia c. könyvében, melyet 1917-ben adtak ki.

Hatásmechanizmusa:

A talp masszázsával a központi idegrendszerre, a vérkeringésre, belső szervekre gyakorolunk közvetett hatást a megfelelő reflexpontok ingerlésével; mivel minden pont ingerlése egy olyan folyamatot indít el az agyban (a reflexíveken keresztül – már feljebb írtam erről), ami befolyással van a vele kapcsolatban levő szervvel, testrésszel, a testünk más, távolabb eső pontjával – ezért nem helyi, hanem távolhatásról beszélünk.

Célunk felerősíteni a szervezet öngyógyító erejét, amit a talpon található – egy-egy szervnek meghatározott reflexpontját ingerelve érünk el. Általában kiegészítő kezelésként alkalmazzuk akkor, amikor már létrejött a betegség, de nagyon hatásos megelőzésként is. Sejtszinten – akár 5 évvel a betegség kialakulását megelőzően – elváltozások  (apró lerakódások – húgysavkristályok és egyéb salakanyagokból való képződmények, kisebb-nagyobb fájdalmak) jelennek meg, amiből következtetni lehet, hogy mely szervben van diszharmónia, mely szervvel kell alaposan foglalkozni, hogy ne alakuljon ki belőle komolyabb betegség. Alapvető szemlélet az is, hogy a test és a lélek nem választható el egymástól, tehát a terápia folyamán egyszerre hatunk a test és a lélek síkjára.

A kezelés alatt növeljük a vérkeringést, így gyorsul az anyagcsere, ami megszabadítja a szervezetet a felesleges salakanyagoktól, befolyással van a hormonszintre, az oxigén szállítására, a DNS képződésre stb. – egyszóval regenerálódást, öngyógyítási folyamatot indítunk el vele.

Kinek javasolható?

    Egészségvédő, megelőző kezelésként mindenkinek lehet. Nincs káros mellékhatása, ha megfelelő módon, megfelelő irányokat betartva végzik. Ajánlott gyakoriság hetente egyszer.
    Gyógyító jelleggel, megfelelő orvosi diagnózis és javaslat alapján.
    Rehabilitáló célzattal, műtét utáni állapot, csonttörés utáni állapot, hosszan tartó betegségek utókezeléseként.
    Elsősegély nyújtási céllal, pl.: görcsoldásra, fájdalom csillapítására, infarktus, ájulás, fulladás megszüntetésére.

Mikor nem ajánlott?

    Magas láz esetén
    Terhesség esetén a hasi zónák, nemi szervek területén
    Súlyos szívbetegség, pacemaker esetén
    Fertőző betegség esetén
    Vérzéssel járó sérülések, betegségek esetén
    Gyulladt vénák esetén
    Trombózis utáni állapot esetén
    Erős érszűkületnél
    Elmebetegségek (epilepszia) esetén

A talpmasszázst külső és belső tényezők is befolyásolják.
A kezelés nagymértékben függ attól, hogy…

    …milyen az időjárás, milyenek a fronthatások, ki hogy reagál rá?
    …milyen a beteg ébrenlét, alvás ritmusa?
    …milyen környezetben történik a kezelés (nyugodt, zajos, erős fény stb.)?
    …milyen a masszőr és a kezelt beteg lelki állapota?
    …meg akar-e gyógyulni a beteg? Hisz-e a gyógyulásában?
    …mióta tart a betegség? Van-e még lelki ereje?
    …mikor étkezett, szeszes italt fogyasztott-e, túlhajtotta-e magát?

Aki teljesen helyre akarja állítani egészségét és teljesen egészséges akar maradni, annak a természetes élet- és gyógymódok egészét kell igénybe vennie, állandó, intenzív, bensőséges kapcsolatban kell lennie, maradnia a természettel és mindazzal ami természetes. Figyeljünk magunkra, szeressük magunkat és embertársainkat, éljünk magunkkal és a természettel összhangban, szeretetben, mert aki a természetes életmódnak csak egy részét valósítja meg, az nem lesz EGÉSZséges.

Hogy is kezdjük? Mi a legfontosabb? A természetes élet- és gyógymódrendszer alapjai:

A MÉREGTELENÍTÉS: ott kezdődik, hogy nem esszük meg!

Elsősorban nagyon fontos a dohányzás, szeszes italok, kávé, stimuláló és altató szerek, tartósítószeres, szójás, nátrium glutamátos konzervek, ételek elhagyása. A cukor helyettesítése pl. xillittel, steviával, ami lúgosít és nem terheli le a hasnyálmirigyet, mert nem használ a szervezetünk inzulint a lebontásához.

HELYES TÁPLÁLKOZÁS: állati fehérje mentes, vegetáriánus és lakto-vegetáriánus (tejtermékekkel kiegészített növényi) étrend, melyet ritkán fehér hússal, hallal ki lehet egészíteni – ezt a betegség előrehaladott állapota határozza meg. Gyümölcsnapok, léböjt-kúrák, nyers növényi étrend kúrák beiktatásával.

Van aki a Paleo-diétára esküszik, amiből a szénhidrát teljesen száműzve van, húst hússal lehet fogyasztani. Az interneten számos cikk szól ennek előnyeiről, hátrányairól. Itt nem szólnék róla bővebben. Javaslom az erről szóló irodalmak egyikét beszerezni, aki komolyan szeretne vele foglalkozni. Egy biztos, a rákmegelőzésben, illetve kezelésben TILOS ezt a diétát követni!

Fitoterápia: gyógynövény tea (tisztító, fertőtlenítő, izzasztó, erősítő, élénkítő, idegnyugtató stb.) kúrák bevezetésével.

Természetes antibiotikumok (hagymafélék: fokhagyma, lila és vörös hagyma), vízhajtók (retek, burgonya – nem olajban és zsírban sült!), vércukor szabályzó (kapor), vérnyomást szabályzó (zeller, retek, fokhagyma), belsőleg ható izzadást csökkentő  (petrezselyem) zöldségek gyakori fogyasztásával.

Föld, víz, tűz, levegő: hydroterápiák (gyógyfürdők, természetes hideg, meleg források – akár uszoda, lemosás, leöntés, zuhany, váltott zuhany) természetes napfény, ami elegendő, egy sétával kompenzálható.

Bioptron fényterápia, meleg arcvasalás, meleg sók, különféle homok és agyag pakolások.

Légzés (pránajáma) gyakorlatok, pl. nádi-shodana (váltott orrlyukas) légzés, brahmari (méhecske) légzés, stb.

Mozgás, mozgatás (amennyiben egyedül képtelen), pl.:a szervezet számára nem megerőltető, ellenben a belső szervekre nagyon hatásos jóga, különféle túrák, séták, futás, torna, dinamikus torna, minden egyéb – életkorhoz és egészségi állapothoz idomuló mozgás, amiben megizzadunk (ez a legfőbb cél) talpmasszázs, mindenfajta masszázs, aktív és/v. passzív kimozgatás.

Mindezeket lehetőleg napi rendszerességgel váltakoztatva javasolt végezni.

Pihenés, alvás: lehetőleg éjfél előtti elalvás, a legoptimálisabb a 21 órai lefekvés, mert a szervezet ebben az időben teljesít  a legalacsonyabb szinten. Fontos a kikapcsolódás (mást végezni két feladat, nap vagy hét között, akár pár perc v. óra erejéig)! Meg kell tanulni ellazulni!

Az nehéz …. – hallom szinte minden nap. Nem nehéz! Jöjjön el hozzám, segítek, hogy megtanulja!

Lelki gyakorlatok: meditáció (pozitív gondolatenergiák hatásainak felismerése, gyakorlása, mantrák), éneklés, tánc, zenehallgatás.

Személyiség-fejlesztés: biblio-terápia (céltudatos olvasás), önmegvalósítás (szellemi képességeink fejlesztése).

Amennyiben úgy ítéljük meg, hogy van még mit tenni és változtatni az életmódunkon, akkor mielőbb kezdjünk hozzá! Ehhez próbálok segítséget nyújtani annak, aki kéri. 🙂

Ára:

– Az első óra: 14.990,- forint, majd a továbbiakban: 12.990,-

– 30 perc: 8.000,- forint

Tájékoztató talptérkép:

Az alább felsorolt elváltozásoknál, érzékenységi foknak megfelelően, fájdalomküszöbig masszírozva a következő zónákat ingerelhetjük, természetesen orvos, természetgyógyász v. reflexológus szakember tanácsait figyelembe véve: (Vigyázzunk, mindig csak szív felé irányuló mozdulatokat végezhetünk, mert nem dolgozhatunk a keringéssel ellentétes irányban!)

Agyrázkódás, agy-érelmeszesedés esetén: a fej zónáit, nyaki csigolyák zónáit.

Agyvérzéskor, agylágyuláskor: a fej zónáit, nyaki csigolyák és a nyirokrendszer zónáit.

Ágybavizelés esetén: vesék, a húgyvezetékek és a hólyag reflexzónáit.

Ájulás esetén: az agyalap, a kisagy, a mellékvese, a szív, a nyirok főtörzs és az egyensúlyzavar zónáit.

Alhasi felfúvódáskor: a vakbél és a bélbillentyű zónáját ingereljük.

Allergia: mellékvesék, vesék, húgyvezetékek, hólyag, mellékpajzsmirigy reflexzónáit.

Állkapocs bántalmak: alsó- és felső állkapocs, a mandulák és a trigeminus ideg reflexzónáit.

Alvászavar esetén: a nagyagy, az agyalap, a hipofízis, a máj, az epe zónáit masszírozni, de fontos az esti kevés evés!

Angina pectoris esetén: a mellékvesék, vesék, a húgyvezetékek és hólyag reflexzónáit, majd a gyomor és a szív zónákat ingereljük.

Anyagcserezavar esetén: bőrbetegségek jelentkezésekor az agyalap, a hormonális zónák, az emésztőrendszer és a vese, asztma esetén pedig a mellékpajzsmirigy, a tüdő, a mellékvese, a vese és a nyirokrendszer zónáit.

Aranyér esetén: végbél reflexzónáit, a vesék, a húgyvezeték, a hólyag és a mellékvesék zónáit.

Árpa esetén: a megfelelő szem és nyirokzónákat masszírozzuk.

Asztma esetén: a vesék, húgyvezetékek, hólyag, mellékvesék, mellékpajzsmirigyek, tüdők, hörgők és nyirokzónák pontjait ingereljük. Teljes étrendváltoztatás szükséges!

Balesetek esetén: azonnal a megfelelő zónát kell ingerelni.

Basedow-kór esetén: a hipofízis és a pajzsmirigyek zónáit masszírozzuk.

Bechterew-kór esetén: a vesék, a húgyvezetékek, a hólyag, a gyomor és a belek zónáit + a gerinc zónáját. Teljes étkezés változtatás szükséges.

Beszédzavar esetén: a nagyagy zónáit.

Bélhurut esetén: a gyomor, a bél és a nyirokzónákat ingereljük.

Bordaközi idegzsába esetén: a mell, a rekeszizom és a háti csigolyák zónái kezelendők.

Bőrkiütés esetén: a vesék, a húgyvezetékek és a hólyag zónáit, majd a mellékvesék, mellékpajzsmirigyek, a gyomor és a bél zónáit ingereljük. Étkezést meg kell változtatni.

Cellulit esetén: a nyirokzónák és az ivarmirigyek pontjai ingerelhetők.

Ciszta, mióma, tályog esetén: a nyirokrendszer és annak a szervnek a zónája ingerelhető, amelyben az elváltozás jelentkezett.

Csípőízületi fájdalmaknál: a csípőízület és a váll zónáit kell ingerelni.

Csontritkulás esetén: a mellékpajzsmirigyek zónáit, valamint a kiválasztó és emésztő szervrendszer összes zónáit, valamint a gerinc zónáit ingereljük.

Csonttörések esetén: a megfelelő zónát, az emésztő szervrendszer zónáit, valamint a mellékpajzsmirigy zónáit ingereljük.

Csuklás esetén: a rekeszizom zónáját masszírozzuk.

Csukló fájdalma esetén: a bokát masszírozzuk.

Cukorbetegség esetén: a gyomor, nyombél és a hasnyálmirigy pontjait ingereljük. Az étkezést meg kell változtatni.

Daganat esetén: az előfordulás helye szerinti zónát és a nyirokmirigyek pontjait kell masszírozni.

Égési sérüléskor: a keletkezés helye szerinti zónát, a nyirokmirigyek pontjait, valamint a vesék, mellékvesék, húgyvezetékek, a hólyag és a mellékpajzsmirigy zónáit kell ingerelni.

Egyensúly zavaroknál: az egyensúlyszerv zónáját.

Ekcéma esetén: a vesék, a húgyvezetékek, a hólyag, majd a mellékvesék és mellékpajzsmirigyek zónáit.

Elmeszesedés esetén: A vizeletkiválasztó és az emésztő szervrendszer pontjait, valamint a mellékpajzsmirigy, a nyirokmirigy pontok, a fej és a gerincoszlop zónáit. Az étkezésen változtatni kell.

Epehólyag gyulladás esetén: szintén változtatni kell az étkezésen. A nyombél, az epehólyag és a máj zónáit, majd a nyirokmirigy pontokat kell óvatosan ingerelni.

Epilepszia esetén: az anyagcsere szerveinek zónáit, a fej zónáit és a nyirokmirigy pontokat kell ingerelni.

Étvágytalanság esetén: a gyomor, a belek és a pajzsmirigyek zónáit ingereljük.

Eustach-kürt (fülkürt) bántalmai esetén: a fül reflexzónáját (az ellenkező lábon található), a halánték zónáját (szintén a másik lábon van), a nyirokmirigyek pontjait, a mellékvesék és mellékpajzsmirigyek zónáit ingereljük.

Fáradtság, kimerültség esetén: a vizeletkiválasztó és emésztő szervrendszer pontjainak ingerlése, valamint a

fej és a mellékpajzsmirigy zónáinak a masszázsa ajánlott.

Fehérvérűség esetén: a nyirokmirigy pontokat és az anyagcsere szervek pontjait masszírozzuk.

Fejfájás esetén: legjobb a fejen magán, talpon a fej zónáit.

Félelemérzet esetén: a vizeletkiválasztó és emésztő szervrendszer pontjait, valamint a fej és az egyensúlyszerv zónáit ingereljük.

Felfúvódás a has felső részében: a gyomor-nyombél és vakbél zónáit ingereljük.

Finom mozgások zavara esetén: a fej zónáin belül a kisagy pontjait, görcs esetén a hipofízis, a pajzsmirigy, az emésztő szervrendszer pontjait és a nyombél zónáit masszírozzuk.

Fogszuvasodás esetén: a felső állkapocs és az anyagcsere szervek pontjait ingereljük. Az étkezést meg kell változtatni.

Frigiditás kezelésére: a hipofízis, a petefészek és a méh zónáit ingerelhetjük.

Fülfájás, fülzúgás esetén: a fülek, a fej és a nyirokmirigy pontok zónáját masszírozhatjuk, majd az egyensúlyszerv pontot is, ha zúgás is előfordul.

Gerincferdülés esetén: a gerincoszlop és az anyagcsere szervek zónáit ingerelhetjük.

Golyva esetén: a hipofízis és a pajzsmirigyek zónáit masszírozzuk.

Gyomorfekély esetén: az agyalap, a hipofízis, a gyomor és a nyombél zónái fontosak.

Gyulladások esetén: a nyirokmirigy pontjait, a mellékpajzsmirigyek zónáit és a gyulladásba jött szerv zónáit masszírozhatjuk.

Hajhullás esetén: az ivarmirigyek zónáit, a mellékvesék zónáit és az anyagcsere szervek zónáit ajánlatos ingerelni.

Hallux valgus (bütyök a láb nagy ujjánál) esetén: a pajzsmirigyek zónáit masszírozzuk.

Hányás, hasmenés esetén: az emésztő szervrendszer zónáit és a nyirokpontokat ingereljük. Meg kell változtatni az étkezést.

Hasnyálmirigy gyulladás esetén: a gyomor-nyombél, hasnyálmirigy zónáit, majd a nyirokmirigy pontjait ingereljük.

Hőhullám, klimax esetén: a hipofízis, a pajzsmirigy és a petefészek zónáit ingereljük.

Hörghurut esetén: a tüdők, a hörgők, a nyirokmirigy pontjait, majd a pajzsmirigy és a mellékvesék zónáit ingereljük.

Húgyvezeték gyulladása esetén: a vesék, a húgyvezetékek, a hólyag, majd a nyirokutak pontjait masszírozzuk.

Hüvelyfolyás esetén: a hüvely és a méh zónáit, valamint a nyirokpontokat kell ingerelni.

Idegesség feloldására: napfonadék (plexus solaris), az anyagcsere zónák, a mellékpajzsmirigyek, pajzsmirigyek és a fej zónáit masszírozzuk.

Impotencia esetén: a lelki okokat megkeresni, a herék reflexpontjait masszírozni.

Influenza esetén: az orr, a gégefő, a mellékpajzsmirigy, a nyirokrendszer (mandulák, a lép) pontjait ingereljük.

Ínhüvelygyulladás esetén: a megfelelő testrész zónáit ingereljük.

Isiász esetén: a veserendszer pontjait, az ágyéki csigolyák, a keresztcsont, a mellékvese pontjait, valamint a fájdalomnak megfelelő zónákat ingereljük.

Ízületi gyulladás esetén: a veserendszer pontjait, a mellékvesék, valamint az érintett terület zónáját ingereljük.

Kalcium hiány esetén: a mellékpajzsmirigyek pontjait ingereljük.

Köhögés esetén: a hörgők és a tüdők zónáit, majd a nyirokutak, a mellékpajzsmirigyek és a mellékvesék zónáit ingereljük.

Lábszárgörcs esetén: a mellékpajzsmirigy és az adott zónát ingereljük.

Légzési nehézségek esetén: az agyalap, az orr, a tüdő, a szív és a háti csigolyák zónáit ingereljük.

Májzavarok esetén: az agyalap, a gyomor, a nyombél, a máj, az epe és a plexus solaris pontjait ingereljük.

Mandulagyulladás esetén: a mandulák és a nyirokutaknak megfelelő zónákat ingereljük.

Mellpanaszok esetén: a mell, a nyirokrendszer és a háti csigolyák zónáit ingereljük.

Menstruációs panaszok esetén: a hipofízis, a petefészek és a méh zónáit masszírozzuk.

Mióma esetén: a méh zónáját és a nyirokpontokat masszírozzuk.

Mumpsz esetén: a nyirokpontok, a mandulák és az ivarmirigyek zónáit ingereljük.

Nátha, megfázás esetén: az orr, a tüdő, a hörgők és a nyirokpontok zónáit ingereljük. A homlok zónáját csak akkor masszírozhatjuk, ha már megindult és szabaddá vált a váladék útja.

Nemi betegségek esetén: az adott szerv zónáját és a nyirokpontokat ingereljük. Fontos, hogy orvos lássa!

Oldalszúrás esetén: a lép pontjait ingereljük.

Ödéma esetén: a vizeletkiválasztó rendszer zónáit, a mellékvesék, a szív és a nyirokmirigyek zónáit ingereljük.

Övsömör esetén: a vesék, a húgyvezetékek és a hólyag zónáit, majd a mellékvesék és a mellékpajzsmirigyek zónáit masszírozzuk. Az étkezést meg kell változtatni.

Parkinson-kór esetén: a vesék, a húgyvezetékek és a hólyag zónáit, majd a mellékvesék, a fej és a nyakszirt, valamint a mellékpajzsmirigyek és az anyagcsere szervek zónáit ingereljük. Az étkezést meg kell változtatni.

Petefészek gyulladás v. ciszta esetén: az elváltozás helyének megfelelő zónát, valamint a nyirokpontokat, a mellékpajzsmirigyek zónáit, a hipofízis és a pajzsmirigy zónáját ingereljük.

Prosztata bántalmak esetén: a vesék, a húgyvezeték és hólyag, valamint a prosztata zónáját ingereljük.

Rák esetén: az elváltozott szervnek megfelelő zónát, valamint a nyirokpontokat és az anyagcsere zónákat ingereljük.

Teljes étrend (kizárólag friss, élő csírák, növények, magvak, hidegen sajtolt zöldségek, gyümölcslevek stb., semmi hús és állati fehérje), életmód és életszemlélet váltást kell gyakorolni. Mindenki meg tud gyógyulni, nagy akarat és elszántság kell hozzá, hinnie és tennie kell érte, nem szabad feladni! Az alternatív gyógyászat (az egész test energetizálása, talpmasszázs) segítségére lehet!

Rekedtség esetén: a gégefő, a mandulák és nyirokmirigyek zónáit ingereljük.

Reuma esetén: a veserendszer zónáit, a mellékvesék és mellékpajzsmirigy, valamint az anyagcsere szervek zónáit ingereljük.

Rövidlátás esetén: a veserendszer és a szemek zónáit masszírozzuk.

Sárgaság esetén: a nyombél, a máj, az epe és a nyirokmirigy pontjait ingereljük.

Scheuermann kór esetén: a veserendszer zónáit, az anyagcsere szerveinek a pontjait és a gerincoszlop zónáit ingereljük.

Sipoly esetén: a megfelelő szerv zónáit, valamint a nyirokmirigyek és a mellékvesék pontjait ingereljük.

Szédülés esetén: az egyensúlyszerv zónáját ingereljük.

Székrekedés esetén: az egész emésztő szervrendszer pontjait ingereljük.

Szénanátha esetén: a veserendszer pontjait, valamint a mellékvesék, a mellékpajzsmirigyek zónáit, majd az orr, a légcső és a hörgők zónáit masszírozzuk.

Szívpanaszok esetén: a nyirokpontokat, a mellékvesék és az anyagcsere szervek zónáit, majd a gyomor és a szív  zónáját masszírozzuk.

Torokgyulladás esetén: a felső és az alsó állkapocs zónáját, a gégefő, a mandulák és a nyirokpontok zónáit ingereljük.

Tüdőgyulladás esetén: a tüdő zónáját, a nyirokpontok, a mellékvesék és a mellékpajzsmirigyek zónáit masszírozzuk.

Vádligörcsök esetén: a mellékpajzsmirigy zónáját ingereljük.

Vakbélgyulladás esetén: a vakbél és a nyirokutak zónáit ingereljük.

Vállfájdalmak esetén: a váll és a csípő zónáját ingerelni és magát a csípőt és környékét masszírozni.

Vashiány esetén: a lép zónáját masszírozni.

Vastagbél gyulladás esetén: a bél és nyirokpontok zónáit ingerelni.

Végbélgyulladás esetén: a végbél zónáját és mindkét lábon a vádli belső izomzatát ingerelni.

Vérszegénység esetén: a lép és az anyagcsere szerv zónáit ingereljük.

Vesebántalmak esetén: a veserendszer zónáit, a mellékvesék a szív és a nyirokutak zónáit masszírozzuk.

Visszerek esetén: a veserendszer zónáit, a mellékvesék és az egész gerincoszlop zónáit ingereljük.

Zöld-  v. szürke hályog  esetén: a szemek, a veserendszer zónáit, valamint a mellékvesék és a fej zónáit masszírozzuk.

Azt mindenképpen szeretném megjegyezni, hogy a talpmasszázs nem a gyógyszer helyett van! Ezt nagyon fontos megérteni! De… el lehet jutni abba az állapotba, amikor már nem lesz szükség rá, ezt a beteg általános egészségi állapota, a folyamatos kontroll és az orvosi leletek határozzák meg.


SPECIÁLIS ÜLŐSZÉKEN TÖRTÉNŐ FRISSÍTŐ MASSZÁZS – ÚGYNEVEZETT MENEDZSER MASSZÁZS

Ez a technika pár évvel ezelőtt Amerikából jött be Európába, így Magyarországra is, természetesen a keleti tanok módszereit ötvöző alapokon nyugszik. Egy olyan masszázsfajtát próbáltak népszerűsíteni, amivel rövid idő alatt meg lehet növelni az agy teljesítő képességét, gyorsíthatjuk a koncentrációt, doppingolhatjuk a memóriát.

Különösen az ülő munkát végzők körében vált nagyon közkedveltté, amiről a nevét is kapta.

Kivitelezés:

Ez az eljárás nem igényel különösebb fix helyet, csupán egy széknyit, plusz még amin körbe járjuk.

A kezelt személynek nem kell levetkőzni, maradhat a saját kényelmes ruhájában. Viszonylag rövid ideig, kb. 15-20 percig tart, ezért a munkából sem esik ki nagyon.

Hatásmechanizmus:

A kezelés speciális fogásrendszer alapján történik. A test meridián pontjait érinti, lassú, de nagyon intenzív, erős vérbőségfokozó, alaposan  frissítő, azonnali roboráló hatású.

Ajánlott minden olyan személynek, aki ülő munkát végez, akinek elnehezedtek, elgémberedtek a végtagjai vagy többet hibázik a kelleténél, mert elálmosodott. Azonnali segítségképpen nekik találták ki ezt a fajta masszázst.

Ára: 30 perc: 6.990,- forint


KRYOMASSZÁZS

Ezt a masszázsformát  a kozmetikai kezelés kiegészítéseként lehet kérni.

Kivitelezés:

Különféle illóolajokkal feltöltött, szobahőmérséklet alatt – lehetőleg hidegen használt üveg golyókkal dolgozzuk meg a testet.

Tudjuk azt, hogy a testünket 350.000, más írások szerint 72.000 csakra (a körülöttünk levő kozmikus teret érzékelő – úgy is hívhatnánk, hogy adó-vevő, csatona) veszi körül.

Ezek a kis érzékelők, mint az érhálózat, a testünk két oldalán rendezett, függőleges lefutású csatornákat (oldalanként hatot-hatot + a test középvonalán elől a befogadó és hátul a kormányzó), meridiánokat képeznek, amik egy 7 pontból álló gyûjtő főcsatornában összegződnek.

Mindegyik csakrának van egy neki megfelelő színe és mantra hangja, melyeket felidézve és recitálva (zengetve, énekelve) tudjuk emelni a rengésünket:

    a gyökér csakra – vörös, mantrája a LAM
    a szex csakra – narancs, mantrája a VAM
    a plexus solaris – sárga, mantrája a RAM
    a szív csakra – zöld, mantrája a JAM
    a torok csakra – kék, mantrája a HAM
    a 3. szem – homlok csakra – ibolya, mantrája a ksham
    a fej vagy a korona csakra – fehér, melynek az AUM (óm) a mantrája

A színek rezgéssel bírnak, a rezgések pedig kiegyenlítődnek. Testünk három óriási szerve bír töltéssel, elektromos rezgésekkel: ez az agy, a szív és a külső bőrtakarónk. Ezeket a rezgéseket úgy tudjuk tudatosan befolyásolni mentálisan és a gyakorlatban, ahogyan csak akarjuk. Persze nagyon sokat kell ez irányban tanulni (reiki, pránanadi, egyéb energetikai módszerek, stb.), de nincsenek lehetetlen és megoldhatatlan problémák, csupán egy adó és egy fogadó fél kell hozzá, akik a szeretet energia frekvencia szintjére tudnak emelkedi. E nélkül semmi, de semmi nem működik, mert itt mondaná William Murell (aki elindította a masszázsképzést angliában) hogy: „egy tudatlan empirikus kezében gyatra felcsermunka lesz”. – Milyen igaz….. (empirikus – tapasztalatokon nyugvó)

Ezt a folyamatot lehet a kryo golyókkal befolyásolni.

A kezelés alatt a kezelendő felületet szabaddá kell tenni, mert ezt a technikát a bőr felső rétegén végzik, óvatosan, meghatározott irányokat figyelembe véve. Főleg arcon művelik, de testen is lehetséges.
Hatásmechanizmus:

Ez az eljárás lélekre ható. A kezelés célja határozza meg használt golyó színét, mely szerint lehet:

    Nyugtató, stresszoldó
    Bőrgyulladást csökkentő
    Élénkítő, regeneráló.

Ára: 20 perc:  5.000,- forint

30 perc: 6.990,- forint


AZ ÁJURVÉDIKUS MASSZÁZS

egy tradicionális keleti gyógymasszázs, amely Indiából ered.
Ez a masszázs attól különleges, hogy a test méregtelenítését célozza meg, nem kifejezetten az izmokat, hanem a testben felgyülemlett amák (salakanyagok) feloldását és annak távozását.

Kivitelezés:

A testet nem fedi ruha, de alsóneműjét magán hagyhatja, aki szégyenlős. Javasolt egy csere fehérnemű, amelyet nem sajnál, ha olajos lesz. Bő, 100%-os hidegen sajtolt meleg olajjal végezzük, ami egyénre szabva kerül kiválasztásra egy testtípust meghatározó teszt után. Számos fajtája létezik, úgy mint a teljes testmasszázs: abhyanga, a fejmasszázs: shiroabhyanga, lábmasszázs: padābhyanga, izzasztás: svedana stb. A teljes testmasszázs (abhyanga) során a mell érintve van, kérem jelezze, ha ez ellen kifogása lenne!
Hatásmechanizmus:

    Erőteljes nyugtató és méregtelenítő hatású
    A bőr teljesen feltöltődik, kisimul, felpuhul
    Fájdalomcsillapító hatású

Ára: Abhyanga: 60 perc:  16.000,- Forint,

– 90 perc gőzöléssel (svedana boxxal): 19.000,- Ft.

Padābhyanga: 30 perc 8000,- Ft.
Shiroabhyanga: 30 perc 8000,- Ft

E masszázsok igénybevétele előtt kérem szépen, feltétlenül töltse ki ezt a tesztet, hogy a helyszínen ezzel ne menjen el az idő:

HTTP://WWW.KERDOIVEM.HU/KERDOIV/1007247154/

Forrás, irodalom jegyzék:

Iskolai masszázs tk. jegyzet

Schwester Hodi Masafret EGÉSZSÉG A JÖVŐBEN (Reflexológia)

© Magna Natur Med

Nyitvatartás

+36-30-960-5825


Kizárólag bejelentkezés szerint!

Budapest

Cím: Budapest, Flamingó u. 19.
Nyitva:
Hétfő: 8-20 h
Kedd: 6-20 h

Balatonakarattya

Cím:Balatonakarattya, Bercsényi u. Napfény pavilonsor 4
Nyitva:
Csütörtök: 8-20 h
Péntek: 7-20 h