Tájékoztatás

Kedves Vendégeim, Pácienseim!

Örömmel jelentem, hogy a 2021. 03. 04-i bejelentés szerint hozzám lehet jönni!

Az alábbi szöveg 3. pontjában olvasható, hogy miért:

“A Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, hogy a döntéseket azért hozták, mert csak a kontaktusszámok, a találkozások radikális csökkentése vezethet eredményre, a szakértők javaslata alapján szigorú korlátozásokat vezet be a kormány. Ha most nem zárnánk, akkor a nyitás is későbbre tolódna – mondja a miniszter.

A konkrét döntések:

  1. Az oktatás területén az óvodákat és az általános iskolákat március 8-tól április 7-ig, tehát a tavaszi szünet végéig bezárják. A digitális oktatásra való átállás részleteit az Emmi dolgozza ki Kásler Miklós miniszter vezetésével.
  2. Az üzleteket március 8-án hétfőtől két hétre, tehát március 22-ig bezárják. Ez alól kivétel az élelmiszerbolt, a patika, a drogéria és a benzinkút.
  3. Március 8-22 között minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi szolgáltatások.

  4. A konditermeket is be kell zárni két hétre (március 8-22.), az igazolt sportolók meccseire, edzéseire csak zárt kapuk között kerülhet sor.
  5. A parkok, arborétumok nyitva lesznek, a szabadtéri sportolás megengedett a másfél méteres védőtávolság betartása mellett.
  6. A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező.
  7. Szigorítják a határátlépést a személyforgalomban (részleteket nem mondott), de a tranzit- és teherforgalomban nem lesz szigorítás.
  8. A szállodák és a vendéglátóipar számára már adott bértámogatást, adókedvezményt minden olyan szektorra kiterjesztik, amelyeknek most be kell zárnia két hétre.
  9. A munkavégzés engedélyezett, de ahol mód van rá, ott biztosítani kell az otthoni munkavégzést.
  10. A középiskolákban, egyetemeken változatlanul nem lesz fizikailag tanítás, online zajlik a továbbiakban is.

A fenti bejelentések még számos részletkérdést nem tisztáztak, ezeket a ma folytatódó kormányülésen véglegesítik, és holnap reggel 6-kor az operatív törzs ülésén is tárgyalják, így holnap reggel fél 8-tól Orbán Viktor kormányfő a pontos részleteket ismerteti majd a Kossuth Rádióban tartandó interjújában.”

Az idézet itt olvasható: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210304/szigorit-a-kormany-10-pontban-mutatjuk-a-lenyeget-472588

A Magyar Közlöny rendelkezései az alábbi helyen érhetők el:

https://magyarkozlony.hu/hivatalos-lapok/u4WlPliioz0PLbskXtKc603eb0886038f/dokumentumok/e9d3ce6651c652aca7450acb0a094e68c2ee501d/letoltes